ekehjelmstorget siduvudbild

Våra gårdar

Föreningen äger och ansvarar för två gårdar, den stora framför portarna 2 - 8 samt en mindre gård framför Ekehjelmstorget 12. Dessa två gårdar är separerade av torget som sträcker sig in från Swedenborgsgatan.
 

Inom föreningen arbetar vi aktivt med våra gårdar, som vi är mycket stolta över. Vi arbetar för att skapa gårdar som är praktiska, mijövänliga och estetiskt tilltalande. Några av våra boende deltar i en Gårdsgrupp som i nära samarbete med styrelsen verkar för att förändra och förnya vår gård. 

Gårdsgruppen träffas ca sex gånger per år och planerar vad som ska göras på gården. De köper växter till våra rabatter och krukor.  De anordnar en höst- och en vårfixardag. De brukar även arrangera en kräftskiva på gården i slutet av augusti.
 

Gårdsgruppens vision:

"Vi vill göra en gård som man vill vara på. Som är trygg, vacker, både sommartid och vintertid, och praktisk och tillgänglig för alla åldrar förutom förskolan som använder gården mest.  Vi vill bygga en gård som är lockande, både för umgänge och för kontemplation".

Gårdsgruppen

Gårdsgruppens deltagare: 
 

Karin Wahlqvist (4:an)
Hanna Mulugeta-Börjesson (2:an)
Anita Wester (6:an)
Elisabet Elfström (12:an)
Mia Vendel (2:an)
Annika Oldmark (4:an)

Har du frågor eller synpunkter på gården, vill bidra med idéer eller rentav arbete?
Kontakta annika@ekehjelmstorget.se

Skiss för gårdsplan från 2014
Skiss för gårdsplan från 2014