ekehjelmstorget siduvudbild

Bredband möjliggör snabbt internet, TV och telefonitjänster

Router (fiberbox) för bredband, telefoni och TV Router (fiberbox) för bredband, telefoni och TV

Samtliga lägenheter och lokaler har anslutning till internet via fastighetens fibernät. Föreningen ansvarar för och underhåller detta via vårt avtal med OwnIT. Det är ett s.k.fiber-par som kopplas till en router (se bild) i din lägenhet.
Det finns även flera andra sätt att få in TV-program i din TV via internet, t.ex. Chromecast och AppleTV. Då behövs ingen digitalbox men å andra sidan kan man inte strömma TV, utan man går in på "Play" och spelar upp valda program. På datorn kan man ju alltid göra detta och gå via en browser. 

Internetleverantör är Ownit

http://www.ownit.se/ http://www.ownit.se/

Föreningen tecknade i maj 2019 ett 3-årigt gruppavtal med Ownit som innebär att samtliga hushåll  får tillgång till bredbandsuppkoppling med hastigheten  500 - 1000 Mb/s.  I avtalet ingår dagens standard av bredbandsrouter samt ett TV-abonnemang för HD-TV mottagning inklusive en (1) HD-TV box. Denna "bredbandstjänst" specifieceras separat på avier med "199 kr", Möjligheter till uppgradering av programutbud och tilläggstjänster finns genom att individuellt kontakta OwnIT som debiterar uppgraderingar via separat faktura. 
==================================================================================================
OBS!! För att kunna få den utlovade bredbandshastigheten mellan 500-1000 Mbit behöver datorn vara ansluten med en nätverkskabel till din router om du mäter. Att mäta med datorn ansluten med Wifi (trådlöst) kommer att ge ett lägre mätresultat (50-250 Mbit) beroende på dator, placering i rummet och andra störningsmoment.
 Vid problem med utrustning, bredbandsuppkoppling eller TV-tjänst kontaktar du OwnIT direkt ( Se nedan).
==================================================================================================

WiFi - trådlöst internet

Via "routerns" trådlösa internetuppkoppling går det att koppla upp valfri dator, surfplatta, eller nyare telefon till Internet. Du bör välja ett eget lösenord till ditt "WiFi" (trådlösa bredband) så att ingen annan kan utnyttja det.
 

Alla behöver aktivera sitt eget abonnemang genom att kontakta:

Ownits kundtjänst på 08 - 52 50 73 00 (mån-fre 08.00 - 22.00, lör och sön 10:00 - 19:00). Du kan också beställa ett fast telefoniabonnemang i din lägenhet om du så önskar.
 

Priser och information finns på OwnIT's hemsida www.ownit.se.

Digital marksänd TV - med antennsladd

Det "gamla" TV-uttaget i din lägenhet går fortfarande att använda och har anslutningskablar utanpå väggarna.  Den aktiva typen (nr 1 på bilden) har tre olika uttag för TV, radio och data. Med en vanlig antennsladd från TVn kan du se på SVT 1 och 2, TV4 och Kanal 6, m.m. Se nedan lista. Bildkvaliten går inte att jämföra med bredbands-TV, men du betalar inget extra för detta utan det ingår i hyran/avgiften.

Inställningar för TV och FM-radio är följande: 

Kanal 1, HD-kvalitet, kanla 61 _ (1)
TV2, HD-kvalitet, kanal 62 _ (2)
TV4, kanal 4
TV6, kanal 6
TV Finland, kanal 84
SVT Barnkanalen, kanal 98
SVT Kunskapskanalen, kanal 99

Den andra typen av antenn-uttag i våra lägenheter (nr 2 på bilden)  är inte aktiv sedan  30:e juni 2019.