ekehjelmstorget siduvudbild

Arbetsgrupp för att utreda TV-leveransen i föreningen

Föreningen har under hösten 2018 tillsatt en arbetsgrupp som kommer att se över framtida TV utbud i fastigheten för att på bästa sätt finna en leverantör som ger det billigaste och mest omtyckta utbudet.
 

Fastighetsnätet betalas av alla och möjliggör snabbt internet

Router (fiberbox) för bredband, telefoni och TV Router (fiberbox) för bredband, telefoni och TV

Samtliga lägenheter och lokaler har en anslutning till vårt fastighetsnät som föreningen ansvarar för och underhåller. Det är ett s.k.fiber-par som kopplas till en router (se bild) i din lägenhet. Alla lägenheter i vår förening delar lika på installationskostnaden med samma avgift. Den är 100 sek/mån och lägenhet och debiteras på fakturan för månadsavgiften.

Internetleverantör är Ownit - välj hastighet

http://www.ownit.se/ http://www.ownit.se/

Via Ownit kan hushållen få tillgång till internet med hastigheterna 100 Mb/s eller 1000 Mb/s. För närvarande kostar 100 Mb/s 129 kr och det debiteras på fakturan för månadsavgiften. Detta är fullt tillräckligt för de flesta. Om man vill ha en snabbare uppkoppling kan OwnIT leverera 1000 Mb/s till din router. Det kostar ytterligare 199 kr per månad.

En lägenhetsinnehavare är själv ansvarig för den router (Inteno FG-300) som är monterad i varje lägenhet. Vid problem med utrustningen eller behov av ny (kostnad är 1845:- inkl montage) kontaktar du OwnIT direkt.
 

WiFi - trådlöst internet

Via "routerns" trådlösa internetuppkoppling går det att koppla upp valfri dator, surfplatta, eller nyare telefon till Internet. Du bör välja ett eget lösenord till ditt "WiFi" (trådlösa bredband) så att ingen annan kan utnyttja det.
 

För att beställa internet (bredband) eller få hjälp med trådlöst bredband kontaktar du:

Ownits kundtjänst på 08 - 52 50 73 00 (mån-fre 08.00 - 22.00, lör och sön 10:00 - 19:00). Du kan också beställa ett fast telefoniabonnemang i din lägenhet om du så önskar. Priser och information finns på OwnIT's hemsida www.ownit.se.

Digital marksänd TV - med antennsladd

De "gamla" TV-uttagen i din lägenhet går fortfarande att använda och båda har anslutningskablar utanpå väggarna.  Den ena typen (nr 1 på bilden) har tre olika uttag för TV, radio och data. Med en vanlig antennsladd från TVn kan du se på SVT 1 och 2, TV4 och Kanal 6, m.m. Se nedan lista. Bildkvaliten går inte att jämföra med bredbands-TV, men du betalar inget extra för detta utan det ingår i hyran/avgiften.

Inställningar för TV och FM-radio är följande: 

Kanal 1, HD-kvalitet, kanla 61 _ (1)
TV2, HD-kvalitet, kanal 62 _ (2)
TV4, kanal 4
TV6, kanal 6
TV Finland, kanal 84
SVT Barnkanalen, kanal 98
SVT Kunskapskanalen, kanal 99

Det finns även en till typ av antenn-uttag i våra lägenheter (nr 2 på bilden) med två uttag i våra lägenheter. Det går att se de fria marksända kanalerna digitalt även från dessa uttag fram till den 30:e juni 2019, och därefter upphör denna typ av uttag att fungera. 

TV genom internet - kräver digitalbox eller annan utrustning

Om du t.v. vill ha fler kanaler än vad digital marksänd tv kan erbjuda (se ovan) , behöver du kontakta t.ex.  OwnIT, Boxer eller ComHem och teckna ett separat abonnemang för detta.

Via vårt optiska fibernät kan alla  hushåll beställa valfritt abonnemang för internet-TV från Viasat eller Ownit. Denna typ av leverans kräver internetabonnemang (se ovan). Efter din beställning skickar TV-leverantören ut instruktioner och en s.k. digitalbox som du ansluter till din router i din lägenhet. 

Det finns även flera andra sätt att få in TV-program i din TV via internet, t.ex. Chromecast och AppleTV. Då behövs ingen digitalbox men å andra sidan kan man inte strömma TV, utan man går in på "Play" och spelar upp valda program. På datorn kan man ju alltid göra detta och gå via en browser.