ekehjelmstorget siduvudbild

Aktuell information från styrelsen

Kräftskiva på gården eller i föreningslokalen fredage den 20 september. Alla är välkomna. Ta med det du vill äta och dricka. 

Ont om plats för cyklarna på gården
Gården är full av cyklar och det gör att det är svårt att hitta en ledig plats i våra cykelställ. För att lösa detta ber vi er som inte använder cykeln regelbundet, att ställa den i cykelförrådet
bakom föreningslokalen. Vi tror även att några cyklar på gården saknar ägare. Därför kommer vi att märka upp misstänkt övergivna cyklar på gården. Hittar ni en lapp på er
cykel, ta bort den. De cyklar där lappen sitter kvar den 20 september kommer vi att flytta över till förrådet bakom föreningslokalen.

Spola inte ned glas eller andra hårda föremål!
Vi har haft en del vattenläckor i huset på sistone. I ett av fallen kunde det konstateras efter filmning att en glasskärva förstört avloppsrören. Vänligen se till att inte glas råkar spolas ned när ett glas gått sönder. I sammanhanget vill vi påminna om att varje bostadsrättsägare måste ha en brf-hemförsäkring i tillägg till hemförsäkringen. 

Påminnelse om hur man felanmäler
Felanmälningar görs till vår tekniska förvaltare HSB. (Inte till styrelsens ledamöter). Se fliken Felanmälan

Vad händer på Ekehjelmstorget?
- 19 juni 2019
Det byggs på Ekehjelmstorget och det ser ut som att det är ett kafé eller en restaurang som byggs. Men det är faktiskt ett projekt som Codesign Research Studio (arkitektbyrå) och Levande Stockholm gör i samarbete med elever på Europaskolan. Det ska bli sommarmöblering där man kan hänga, en icke-kommersiell plats där man ska vara gratis, ladda sin telefon och umgås bekvämt på unga människors premisser.
På bilden nedan Europaskolans rektor Julian Bethel, Codesign Research Studios Rose Hallgren och SO-läraren Henrik Marcusson. 

Årsstämman genomförd
- 4 juni 2019 
Här kommer en sen uppdatering från årsmötet som hölls den 14 maj i Hartwickska huset.

Föreningens ordförande Lars Richt hälsade alla välkomna och höll en kort summering om året som gått och var vi står inför nästa år innan själva stämman startade. 
Mikael Santoft valdes till ordförande och han gick i rask takt igenom stämmans alla punkter.  Stämman godkände styrelsens förslag i alla frågor. Se dokumenten som finns här

Efteråt själva stämman fick vi en redogörelse av Peter Löfgren Russo om föreningens nya avtal med Ownit för leverans av internet och TV. Vi kommer alla att få nya routrar installerade och en högre bandbredd om 1000MB till en något lägre kostnad än vi betalar nu.  

Här lite bilder från det trevliga "hänget" i vår föreningslokal som Paco med fru anordnade. 

Anvisningar för återvinning och sopor 
- 29 jan 2018 
Vi har delat ut information på papper till varje hushåll om hur man ska sopsortera och återvinna i vår förening. Det är viktigt att sopsortera rätt både för miljön och för vår förenings ekonomi och trivsel. Dokumentet finns ovan. 

Vi har också fått synpunkter från boende att någon lagt hushållssopor i återvinningsrum. Det hoppas vi var ett misstag och att alla vet (även gäster i gästlägenheten) att sopor ska slängas i sopsatelliterna. 


Info om sopsugen - 20 november 2018 
Janne i styrelsen har varit på sopsugsmingel där sopsugsanläggningen visades. Samfälligheten för sopsugen kommer att ta fram en etikett som ska klistras på sopnedkasten. 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
Samfälligheten informerar om att det är viktigt att glas och metall sorteras ut ur hushållssoporna. Det sliter på rören och göra att kostnaderna för underhållet ökar.

Pizzakartonger som fastnar är den vanligaste orsaken till stopp. Även om de är ihopvikta när de kastas, vecklar de ofta ut sig i rören. 

Sortering av matavfall  kan bli aktuellt efter att Högdalens förbränningsstation har byggts ut runt år 2021. Då kommer man att kunna slänga biologiskt avfall i särskilda gröna påsar i sopsugen också. 


Har ni stora grovsopor? - 24 augusti 2018 
Det man slänger i grovsoprummet måste få plats i kärlen. Större saker, som garderober, fåtöljer, sängar, byggnadsmaterial, kylskåp och dylikt måste forslas bort av den boende själv. Det finns flera företag hjälper till med bortforsling och här följer några exempel: 

pixall.se
orkarinte.se


Pappersåtervinningen - 8 maj 2018
Nu har vi skyltat om så att vi har fler containrar för papp och kartong och färre för tidningar.  Anledningen är att det kastades färre tidningar och fler kartonger. 

Ser ni okända människor i vårt hus? - 22 april 2018
Var inte rädda för att ställa en fråga: "Söker ni något, kan jag hjälpa till?". Det är bra om vi är uppmärksamma på våra grannar och vilka som går omkring här. Då och då kommer rapporter om inbrott i cykelrum och källarutrymmen och det borde vara svårt att komma in i våra hus, men trots allt lyckas de. Bra om vi försöker göra det så svårt det går. 

Ni vet väl att ventilerna ovanför fönstren ska vara öppna? - 22 april 2018
Ovanför varje fönster finns det ventiler. De ska peka mot respektive vägg för att vara öppna. På så vis skapas ett sunt drag precis ovanför fönstren, där luften ramlar ner på elementen. 

 

Eva Höijer Det är med stor sorg som styrelsen måste meddela att vår sekreterare Eva Höijer gick bort  den 24 augusti. Vi i styrelsen och många grannar med oss saknar henne mycket. Som sekreterare var Eva fantastiskt nogrann och duktig. 

Nytt hyresavtal med Hemköp är klart
- 4 juni 2019 
Vi har slutit ett nytt fyraårigt hyresavtal med Hemköp och ser att vi har en stabil och god relation med vår hyresgäst. Affären ligger i attraktiva lokaler och det nya kontraktet innebär en justering av hyran till föreningens förmån. 

Fasadrenovering i Brf. Fatburen försenad  - 23 augusti 2019
Fasadrenoveringen i grannföreningen som har pågått under sommaren är ytterligare försenad. Den kommer nu att pågå hela september och eventuellt en bit in på oktober.
 
Lås fast cykeln! - 7 september 2018 
Även på gården har cykelstölder skett. Säkrast är att alltid ha ett tjockt och godkänt lås som låser fast cykeln.  

Har ni hittat nycklar? - 1 september 2018 
Ibland upphittas nycklar och de hängs ibland på anslagstavlan i källargången. Lämna gärna dessa nycklar i Brf:ens brevlåda. Den finns i uppgång 4. 

HSB hjälper även till med privat hantverkshjälp
 
- 4 juli 2018 
Om du behöver hjälp att byta en blandare eller om en elkontakt glappar, så kan HSBs fastighetsskötare Momo eller andra hantverkare hjälpa dig. Se här för mer info. 

Cykelstölder i området är vanliga  - 17 juni 2018
Tyvärr har upprepade cykelstölder skett av cyklar som stått parkerade på Swedenborgsgatan 17. Det kan vara värt att ställa in cykeln på gården över natten!

Felanmälan kan göras av alla boende på Ekehjelmstorget. 3 Februari 2018
Tänk på att alla boende kan direkt kontakta våra tekniska förvaltare om något är trasigt eller behöver åtgärdas i vår fastighet. Du hittar mer information om "Felanmälan" här!

Behöver du ett förråd till ?
Anmäl intresse att hyra extra förråd tiljanne@ekehjelmstorget.se, så återkommer han till er om vad som finns tillgängligt eller om ni har fått en köplats. 
 
Återvinningsrummen
Det blir med jämna mellanrum mycket kartonger i återvinningsrummen, så mycket att kärlen emellanåt svämmar över. Det är bra om ni försöker platta till kartongerna - luften i tomma kartonger tar onödig plats. Tänk på att skölja ur förpackningarna innan de slängs.

Övernattningsrum nu bokningsbart!! -23 mars 2018
Nu är det möjligt att boka vårt övernattningsrum som ligger med adress Swedenborgsgatan 17. Se separat plats på denna webbsida. Man bokar också här på webben.

Föreningslokalen - 11 februari 2018
Vi vill påminna om att vår förening har en fin gemensamhetslokal. Den utnyttjas inte särskilt mycket trots att den ligger fritt på gården och därmed kan utnyttjas sent på kvällen och det finns plats för upp till 30 personer. Denna lokal kan även bokas om man vill tillgå toalett och porslin och använda grillen på uteplatsen för en privat fest. Priset är 200 kr eller 100 kr, se separat flik