ekehjelmstorget siduvudbild

Aktuell information från styrelsen

Aktiv vård av gårdarna 
Arborister har anlitats av föreningens trädgårdsgrupp för att professionellt bedömas och beskäras. Åren går och träden måste beskäras för att inte skugga ut varandra eller bli alldeles för höga. De har tittat på både 12ans gård och inne på 2-8-gården. För att långsiktigt få en grönskande innergård med friska träd behövde körsbärsträden och rönnarna på gårdarna beskäras. 

Nu är det jul igen! 
Dags för julbelysning på gården. Trädgårdsgruppen har köpt in och satt upp denna belysning - tycker ni att det blev fint?

Liten donation till Evas minne
Föreningen donerade till Eva Höijers minne 1400 kr till Läkare utan Gränser och har fått ett tackbrev.  I tackbrevet står det att de nyligen öppnat ett sjukhus för att bistå de 100 000 personer som bor i staden Ulang och i byarna längs med Sobatfloden i SydSudan. Vi känner alla i styrelsen att Eva hade blivit glad för denna gåva. 

OBS! Avlopp och rörstammar OBS!

Återkommande problem i avloppet i port 2 och 4 har visat sig bero på att flytspackel från badrumsrenoveringar spolats ner i avloppet. Ni som renoverar era badrum måste ansvara för att se till att inget flytspackel, fästmassa, spackel eller liknande spolas ner i avloppet. Detta stelnar i horisontella rörledningar och orsakar allvarliga stopp i vårt avlopp.


Påminnelse om att varje bostadsrättsägare måste ha ett bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Kontakta ert försäkringsbolag och se till att detta finns med. Inre skador på väggar och golv är lägenhetsinnehavarens ansvar om det uppstår vattenskador. 

Årsstämman genomförd
- 4 juni 2019 
Här kommer en sen uppdatering från årsmötet som hölls den 14 maj i Hartwickska huset.

Föreningens ordförande Lars Richt hälsade alla välkomna och höll en kort summering om året som gått och var vi står inför nästa år innan själva stämman startade. 
Mikael Santoft valdes till ordförande och han gick i rask takt igenom stämmans alla punkter.  Stämman godkände styrelsens förslag i alla frågor. Se dokumenten som finns här

Efteråt själva stämman fick vi en redogörelse av Peter Löfgren Russo om föreningens nya avtal med Ownit för leverans av internet och TV. Vi kommer alla att få nya routrar installerade och en högre bandbredd om 1000MB till en något lägre kostnad än vi betalar nu.  

Här lite bilder från det trevliga "hänget" i vår föreningslokal som Paco med fru anordnade. 

Anvisningar för återvinning och sopor 
Vi har tidigare delat ut information på papper till varje hushåll om hur man ska sopsortera och återvinna i vår förening. Det är viktigt att sopsortera rätt både för miljön och för vår förenings ekonomi och trivsel. Dokumentet finns ovan. 

Hushållssopor ska bara läggas i sopsatelliterna och inte i återvinningsrummen. Boende med gäster i gästlägenheten är ansvariga att informera om var sopor ska läggas. 


Info om sopsugen
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
Samfälligheten informerar om att det är viktigt att glas och metall sorteras ut ur hushållssoporna. Det sliter på rören och göra att kostnaderna för underhållet ökar.

Pizzakartonger som fastnar är den vanligaste orsaken till stopp. Även om de är ihopvikta när de kastas, vecklar de ofta ut sig i rören. 

Sortering av matavfall  kan bli aktuellt efter att Högdalens förbränningsstation har byggts ut runt år 2021. Då kommer man att kunna slänga biologiskt avfall i särskilda gröna påsar i sopsugen också. 


Har ni stora grovsopor? 
Det man slänger i grovsoprummet måste få plats i kärlen. Större saker, som garderober, fåtöljer, sängar, byggnadsmaterial, kylskåp och dylikt måste forslas bort av den boende själv. Det finns flera företag hjälper till med bortforsling och här följer några exempel: 

pixall.se
orkarinte.se


Ser ni okända människor i vårt hus?
Var inte rädda för att ställa en fråga: "Söker ni något, kan jag hjälpa till?". Det är bra om vi är uppmärksamma på våra grannar och vilka som går omkring här. Då och då kommer rapporter om inbrott i cykelrum och källarutrymmen och det borde vara svårt att komma in i våra hus, men trots allt lyckas de. Bra om vi försöker göra det så svårt det går. 
 

Mätning av bredbandshastighet- 11 november 2019
Mätningar av bredbandshastigheten till och ifrån fastigheten är genomförd under vecka 42 och justeringar av kommunikationen är gjorda under vecka 45. Det finns idag inget som tyder på att den utlovade hastigheten 500-1000 Mbit inte fungerar till alla i fastigheten. 
 

Så här mäter ni själva hastigheten:
När ni mäter hastigheten i era lägenheter. t.ex. med bredbandskollen eller liknande verktyg, måste ni ansluta er dator  med en nätverkskabel. Det går inte att få den utlovade hastigheten via WifI. Trådlös kommunikation bromsar ner all nätverkskommunikation och datorns ålder och modell avgör hur mycket. Er lägenhet måste också ha den nya typen av router som byttes av TMK under augusti och september.

8 november 2019
Störningar i bredbandet och TV-mottagning

 Ett fåtal lägenheter har upplevt störningar i bredband och TV-mottagningar och det har anmälts till OwnIT. Den 7e november gjordes en generell uppdatering i alla abonnemang vilket ska ha rättat till leveransproblemen.
OM ni ändå upplever störningar eller på annat sätt har problem med bredbandet eller TV-mottagning så ring direkt till OwnIT och felanmäl.  Klicka hät för information!

Eva Höijer Det är med stor sorg som styrelsen måste meddela att vår sekreterare Eva Höijer gick bort  den 24 augusti. Vi i styrelsen och många grannar med oss saknar henne mycket. Som sekreterare var Eva fantastiskt nogrann och duktig. 

 Lås fast din cykel!
Även på gården har cykelstölder skett. Säkrast är att alltid ha ett tjockt och godkänt lås som låser fast cykeln.  

Har ni hittat nycklar? 
Ibland upphittas nycklar och de hängs ibland på anslagstavlan i källargången. Lämna gärna dessa nycklar i Brf:ens brevlåda. Den finns i uppgång 4. 

HSB hjälper även till med privat hantverkshjälp
Om du behöver hjälp att byta en blandare eller om en elkontakt glappar, så kan HSBs fastighetsskötare Momo eller andra hantverkare hjälpa dig. Se här för mer info. 

Felanmälan ska alltid göras direkt till HSB. 
Alla boende kan direkt kontakta våra tekniska förvaltare HSB om något är trasigt eller behöver åtgärdas i vår fastighet. Ni ska inte kontakta info@ekehjelmstorget.se utan alltid direkt felanmäla via HSB.
Du hittar mer information om "Felanmälan" här!

Behöver du ett förråd till ?
Anmäl intresse att hyra extra förråd tiljanne@ekehjelmstorget.se, så återkommer han till er om vad som finns tillgängligt eller om ni har fått en köplats. 
 
Återvinningsrummen
Det blir med jämna mellanrum mycket kartonger i återvinningsrummen, så mycket att kärlen emellanåt svämmar över. Det är bra om ni försöker platta till kartongerna - luften i tomma kartonger tar onödig plats. Tänk på att skölja ur förpackningarna innan de slängs.

Övernattningsrum 
Övernattningsrummet som ligger med adress Swedenborgsgatan 17 är tillgänglig för alla boende i föreningen. Se separat plats på denna webbsida. Man bokar också här på webben.

Föreningslokalen 
Vi vill påminna om att vår förening har en fin gemensamhetslokal. Den utnyttjas inte särskilt mycket trots att den ligger fritt på gården och därmed kan utnyttjas sent på kvällen och det finns plats för upp till 30 personer. Denna lokal kan även bokas om man vill tillgå toalett och porslin och använda grillen på uteplatsen för en privat fest. Priset är 200 kr eller 100 kr, se separat flik