ekehjelmstorget siduvudbild

Information från styrelsen

Vad händer på Ekehjelmstorget?
- 19 juni 2019
Det byggs på Ekehjelmstorget och det ser ut som att det är ett kafé eller en restaurang som byggs. Men det är faktiskt ett projekt som Codesign Research Studio (arkitektbyrå) och Levande Stockholm gör i samarbete med elever på Europaskolan. Det ska bli sommarmöblering där man kan hänga, en icke-kommersiell plats där man ska vara gratis, ladda sin telefon och umgås bekvämt på unga människors premisser.
På bilden nedan Europaskolans rektor Julian Bethel, Codesign Research Studios Rose Hallgren och SO-läraren Henrik Marcusson. 

Årsstämman genomförd
- 4 juni 2019 
Här kommer en sen uppdatering från årsmötet som hölls den 14 maj i Hartwickska huset.

Föreningens ordförande Lars Richt hälsade alla välkomna och höll en kort summering om året som gått och var vi står inför nästa år innan själva stämman startade. 
Mikael Santoft valdes till ordförande och han gick i rask takt igenom stämmans alla punkter.  Stämman godkände styrelsens förslag i alla frågor. Se dokumenten som finns här

Efteråt själva stämman fick vi en redogörelse av Peter Löfgren Russo om föreningens nya avtal med Ownit för leverans av internet och TV. Vi kommer alla att få nya routrar installerade och en högre bandbredd om 1000MB till en något lägre kostnad än vi betalar nu.  

Här lite bilder från det trevliga "hänget" i vår föreningslokal som Paco med fru anordnade. 


Driftstörning i sopsugen - var vänlig använd utställda sopkärl istället
- 5 maj 2019 
För närvarande fungerar inte sopsugen i området. Det gäller inte bara Ekehjelmstorget utan även närliggande fastigheter. Det finns containrar utställda som vi måste använda så länge som felet inte har kunnat åtgärdas. Felsökning av tekniker pågår. 

Uppgradering av bredband och TV-utbudet - 6 april 2019 
Styrelsen har fattat beslut att anta förslag från arbetsgruppen för bredband & TV för uppgradering av samtliga lägenheters bredband och TV-utbud under 2019. Erbjudandet från den vinnande operatören OwnIT är ett mycket förmånligt gruppavtal. Alla lägenheters bredband uppgraderas till 1000/1000 Mbit (10 gånger snabbare än idag), samtliga bredbandsroutrar ersätts med en nyare och snabbare modell (modern AC standard), samtliga lägenheter får en digital TV box för bredbandsTV inklusive ett programkort med cirka 25 TV-kanaler för HD mottagning (HD=High Definition, mottagning med mycket hög bildkvalitet under förutsättning att TV-mottagaren är HD förberedd). 
 
Dessutom kommer samtliga lägenheter valfritt att erbjudas assistans, mot egen bekostnad,för att få kabeldragning (max 15 meter) inom lägenheten mot en fast kostnad av ca. 1200kr. Det kommer också att finnas möjlighet att mot egen kostnad utöka med fler HD-boxar och programkort. I paketet ingår självklart support under hela avtalsperioden och hjälp med igångsättning av all utrustning.
 
Specifikationen på månadsavierna (Fastighetsnät 100kr och Bredband 129kr) kommer att ändras till "Bredband & TV" och priset sänkas till 199;-/månad. 
 
OBS!! Vi uppmanar alla medlemmar att inte teckna egna individuella TV-avtal med annan leverantör då individuella avtal kommer att vara mycket dyrare än det avtal vi förhandlat fram.
 
VI återkommer med mer information så fort vi planerat genomförandet i detalj med operatören.
 

Felkopplade radiatorer - 6 april 2019 
Vi har haft problem med värmen i några lägenheter i port 12 och upptäckt att vi hade felkopplade radiatorer. Vår förvaltare HSB kommer att byta stammarna till radiatorerna under vecka 14.

Årsstämma den 14 maj kl. 18.30
- 13 feb 2019 
Vi har nu bokat in årsstämman till den 14 maj kl. 18.30. Vi kommer att vara i Hartwickska huset, sal Gästabudet. Huset ligger i hörnet av S:t Paulsgatan och Timmermansgatan och salen Gästabudet ligger på norra sidan, ingång A, från S:t Paulsgatan.

Motioner till styrelsen går att lämna in till och med 1 mars.
Gör gärna det!

Vi planerar ha samkväm i lokalen efteråt med lite tilltugg.


Vattenläcka i förrådet på Ekehjelmstorget 2 13 feb 2019 
Förrådet vars dörr ligger till vänster i källarplanet har haft en vattenläcka. Läckan är åtgärdad och de drabbade har kontaktats. Skulle du också ha ett förråd i den delen är det bra om du kontrollerar att dina saker inte har blivit skadade. 

Anvisningar för återvinning och sopor 
- 29 jan 2018 
Vi har delat ut information på papper till varje hushåll om hur man ska sopsortera och återvinna i vår förening. Det är viktigt att sopsortera rätt både för miljön och för vår förenings ekonomi och trivsel. Dokumentet finns ovan. 

Vi har också fått synpunkter från boende att någon lagt hushållssopor i återvinningsrum. Det hoppas vi var ett misstag och att alla vet (även gäster i gästlägenheten) att sopor ska slängas i sopsatelliterna. 


Nu hoppas vi det blir varmare - 30 december 2018 
Flera klagade på att det var kallt i början på vintern och det berodde på att samtliga lägenhets luftintagsventiler i Brf Ekehjelmstorget rensades i höstas och därefter hade konstant högt frånluftsflöde.  Vår förvaltare har därför sänkt frånluftsflödet 30 procent i samtliga frånluftsfläktar som betjänar lägenheterna. Denna åtgärd har ökat komforten för boende och kunnat dra ner på värmekostnaderna. 

Info om sopsugen - 20 november 2018 
Janne i styrelsen har varit på sopsugsmingel där sopsugsanläggningen visades. Samfälligheten för sopsugen kommer att ta fram en etikett som ska klistras på sopnedkasten. 

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
Samfälligheten informerar om att det är viktigt att glas och metall sorteras ut ur hushållssoporna. Det sliter på rören och göra att kostnaderna för underhållet ökar.

Pizzakartonger som fastnar är den vanligaste orsaken till stopp. Även om de är ihopvikta när de kastas, vecklar de ofta ut sig i rören. 

Sortering av matavfall  kan bli aktuellt efter att Högdalens förbränningsstation har byggts ut runt år 2021. Då kommer man att kunna slänga biologiskt avfall i särskilda gröna påsar i sopsugen också. 


Fortsatt stabil ekonomi - 07 november 2018 
Föreningens ekonomi är god och styrelsen har bestämt att inga avgiftshöjningar till medlemmarna behövs för 2019. 

Panelväggar mellan balkonger byts ut den 22 okt
- 21 oktober  2018 
Mellan vissa balkonger finns panelväggar som har blivit så gamla att de behöver bytas ut. Det arbetet kommer nu snickare Janrik & Co AB att genomföra måndagen den 22 oktober. De lägenheter som är berörda måste därför göras tillgängliga från kl. 08.00 på morgonen. Om ni inte är hemma, kan ni lämna nyckeln till oss mellan 07.00 och 07.20. Om ni åker tidigare än så, vänligen ring Nazim på 073-620 10 84. Vi lägger tillbaka nyckeln i ert brevinkast. 

Fjorton gamla cyklar har nu auktionerats ut - 21 oktober  2018 
Vid tidigare cykelrensningar har ett antal cyklar inte haft någon ägare. Dessa auktionererades nu ut till de boende på Ekehjelmstorget på gårdsfixardagen den 14 oktober kl. 10.00. Flera av cyklarna var fungerande även om skicket varierade. Alla cyklar utom en gick åt.

Arbetsgrupp för TV-utbudet- 22 september  2018 
Under hösten kommer en arbetsgrupp att förbereda ett förslag till styrelsen för våra framtida TV-sändningar. Vi kommer att se över utbudet, kostnader, infrastruktur m.m. för att hitta bästa alternativet. VIll du vara med?
Kontakta Peter i styrelsen peter@ekehjelmstorget.se.


Gårdsfixardag och cykelrensning den 14 oktober - 21 september  2018 
Från 9.30, grillad korv och fika vid 12.30. Alla är välkomna och Gårdsgruppen är arrangör. Denna dag ska också cykelrummet i tvättstugegången rensas. Vänligen flytta ut er cykel från cykelrummet denna dag före kl. 9.30 och det går att ställa tillbaka cykeln efter kl. 15.00. 

Rengöring av ventiler i lägenheterna ! - 7 september  2018 
Obs! Torsdagen den 13 september kommer ett företag som heter Ventassistans för att rengöra luftspalterna över varje fönster i varje lägenhet. De kommer mellan kl 8 och 16. Vänligen plocka bort blommor och bord inför besöket. 
Om ni inte är hemma kan ni lämna nyckel mellan 7.30 och 8.00 i port nr 6. Märk nyckeln med namn, portnr, lgh nr. 


Har ni stora grovsopor? - 24 augusti 2018 
Det man slänger i grovsoprummet måste få plats i kärlen. Större saker, som garderober, fåtöljer, sängar, byggnadsmaterial, kylskåp och dylikt måste forslas bort av den boende själv. Det finns flera företag hjälper till med bortforsling och här följer några exempel: 

pixall.se
orkarinte.se


Träd kommer att glesas ur och fällas på 12ans gård  - 23 augusti 2018 
Styrelsen har begärt dessa tjänster av en trädmästare. Den 12 september fälls trädet som växer fel och som måste kapas. Den 3 oktober fräses stubbarna. Lappar kommer inom kort att sättas upp i 12ans port. 

Nu har årsstämman ägt rum! 17 juni 2018
Den 13 maj var det ett gårdsfixardag och flera från föreningen tillsammans med gårdsgruppen arbetade med att ta hand om trädgårdsmöbler, rabatter och att städa stenplattor, m.m. Tack alla som deltog! 

Samma dag ägde också årsstämman rum, och ca 26 personer deltog i den nya lokalen på Mariatorget. Mötet gick fort denna gång och bl.a. klubbades stadgarna igenom som vi förut beslutat om. En något modifierad styrelse har också valts. Se protokoll här och hur den nya styrelsen ser ut här.  Vi tackar Joachim Norling och Emmi Östlund (som flyttat från föreningen() för ett mycket gott styrelsearbete.

Vi avslutade kvällen med ett mingel i vår fina möteslokal. Där fanns lite småplocksmat och det fanns möjlighet att prata lite med sina grannar. 


Pappersåtervinningen - 8 maj 2018
Nu har vi skyltat om så att vi har fler containrar för papp och kartong och färre för tidningar.  Anledningen är att det kastades färre tidningar och fler kartonger. 

Ser ni okända människor i vårt hus? - 22 april 2018
Var inte rädda för att ställa en fråga: "Söker ni något, kan jag hjälpa till?". Det är bra om vi är uppmärksamma på våra grannar och vilka som går omkring här. Då och då kommer rapporter om inbrott i cykelrum och källarutrymmen och det borde vara svårt att komma in i våra hus, men trots allt lyckas de. Bra om vi försöker göra det så svårt det går. 

Ni vet väl att ventilerna ovanför fönstren ska vara öppna? - 22 april 2018
Ovanför varje fönster finns det ventiler. De ska peka mot respektive vägg för att vara öppna. På så vis skapas ett sunt drag precis ovanför fönstren, där luften ramlar ner på elementen. 

 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

På bilden finns information om vilka som står bakom detta och hur man har tänkt ut att denna yta skulle kunna användas till. 
Det är elever i högstadiet som tänkt ut att man vill ha en plats som inte är bunden till att man måste köpa mat eller dryck. 

Nytt hyresavtal med Hemköp är klart
- 4 juni 2019 
Vi har slutit ett nytt fyraårigt hyresavtal med Hemköp och ser att vi har en stabil och god relation med vår hyresgäst. Affären ligger i attraktiva lokaler och det nya kontraktet innebär en justering av hyran till föreningens förmån. 

Fasadrenovering i Brf. Fatburen (Fatbursgatan 2 och björngårdsgatan - 6 april 2019
Under juni och juli 2019 kommer våra grannar i Brf. Fatburen att genomföra en fasad-renovering. Det kommer att sättas upp byggnadsställningar utmed Fatbursgatan fram till vår fastighet. Kontakter är tagna mellan styrelserna i respektive förening och vi har framfört vikten av att säkerheten i byggnads­ställningarna säkerställs under hela reno-veringsprocessen. Fyra lägenheter i 8:an är direkt påverkade eftersom fasaden i hörnet som angränsar vår fastighet också kommer att renoveras. VI återkommer med mera information när entreprenörens förslag är klarlagt.
 
Årsstämma 14 maj kl. 18.30  - 6 april 2019
Glöm inte att närvara vid stämman som detta år kommer att vara på en tisdag i Hartwickska Huset, sal Gästabudet, St Paulsgatan 39, C.  Mer besked kommer i kallelsen som snart kommer att delas ut tillsammans med årsredovisningen. Efter stämman bjuds alla på lite gott i föreningens lokal. Det är som brukligt Paco som ordnar.
 
Gården kommer att rustas upp  - 6 april 2019
Gården vid 2an och 4an är på vissa håll i behov av ombyggnad och restauration. Styrelsen har beslutat att genomföra Trädgårdsgruppens förslag. Det innebär att tre markbalkonger byts ut, en pergola med soffa uppförs där grillplatsen är. Alla portar i hela föreningen justeras med gatsten och buskar.

Lås fast cykeln! - 7 september 2018 
Även på gården har cykelstölder skett. Säkrast är att alltid ha ett tjockt och godkänt lås som låser fast cykeln.  

Har ni hittat nycklar? - 1 september 2018 
Ibland upphittas nycklar och de hängs ibland på anslagstavlan i källargången. Lämna gärna dessa nycklar i Brf:ens brevlåda. Den finns i uppgång 4. 

Nu är hösten igång - 24 augusti 2018 
Styrelsen har haft ett första möte efter sommaren. Vi passade på att fotografera styrelsen eftersom vi var fulltaliga. Se under Om föreningen/Styrelsen. 
På gång under hösten är en gårdsfixardag och rensning och städning av cykelrummet bl.a.


HSB hjälper även till med privat hantverkshjälp
 
- 4 juli 2018 
Om du behöver hjälp att byta en blandare eller om en elkontakt glappar, så kan HSBs fastighetsskötare Momo eller andra hantverkare hjälpa dig. Se här för mer info. 

Cykelstölder i området är vanliga  - 17 juni 2018
Tyvärr har upprepade cykelstölder skett av cyklar som stått parkerade på Swedenborgsgatan 17. Det kan vara värt att ställa in cykeln på gården över natten!

Felanmälan kan göras av alla boende på Ekehjelmstorget. 3 Februari 2018
Tänk på att alla boende kan direkt kontakta våra tekniska förvaltare om något är trasigt eller behöver åtgärdas i vår fastighet. Du hittar mer information om "Felanmälan" här!

TV-sändningen från ComHem - avtalet förlängt i ett år  8 maj 2018
Avtalet med ComHem för TV-sändning via TV-uttaget i väggen är förlängt i ett år från 1 juli. Styrelsen är osäker på vilka TV-operatörer som föreningens medlemmar använder.
För mer info tryck här!

Behöver du ett förråd till ?
Anmäl intresse att hyra extra förråd tiljanne@ekehjelmstorget.se, så återkommer han till er om vad som finns tillgängligt eller om ni har fått en köplats. 
 
Återvinningsrummen
Det blir med jämna mellanrum mycket kartonger i återvinningsrummen, så mycket att kärlen emellanåt svämmar över. Det är bra om ni försöker platta till kartongerna - luften i tomma kartonger tar onödig plats. Tänk på att skölja ur förpackningarna innan de slängs.

Övernattningsrum nu bokningsbart!! -23 mars 2018
Nu är det möjligt att boka vårt övernattningsrum som ligger med adress Swedenborgsgatan 17. Se separat plats på denna webbsida. Man bokar också här på webben.

Ekehjelmstorget har bytt förvaltare -23 mars 2018
Från och med den 1 april kommer vi att ha HSB som förvaltare. Det betyder att det blir ett annat felanmälningsnummer. Vi återkommer om vilket nummer det är. 

Föreningslokalen - 11 februari 2018
Vi vill påminna om att vår förening har en fin gemensamhetslokal. Den utnyttjas inte särskilt mycket trots att den ligger fritt på gården och därmed kan utnyttjas sent på kvällen och det finns plats för upp till 30 personer. Denna lokal kan även bokas om man vill tillgå toalett och porslin och använda grillen på uteplatsen för en privat fest. Priset är 200 kr eller 100 kr, se separat flik